Instruktioner

Kul att du är med som testpilot. Här följer några korta instruktioner som visar hur du skapar ett spännande innehåll på sidan.

Så här skapar du en textrecension med bild:
1. Logga in här på sidan och skapa ditt inlägg genom att klicka ”New Blog Post” uppe i högra hörnet.
2. Skriv en titel på inlägget och texten.
3. Du kan lägga till en bild genom att klicka på bildikonen (fyrkanten med ett hus i) -> Välj Upload -> Bläddra -> Send it to the server -> OK
4. Klicka på Submit och sen är det klart.

Så här skapar du en videorecension:
1. Ladda upp ditt videoklipp på Youtube (på eget konto).
2. Logga in på och skapa ditt inlägg genom att klicka ”New Blog Post” uppe i högra hörnet.
3. Klicka på ”Video Blog”.
4. Klistra in länken (url) till ditt youtubeklipp. Skriv en titel på inlägget och skriv en kort text om videoklippet.
5. Klicka på Submit och sen är det klart.

Vid inlägg i dina egna sociala kanaler, tagga posten med:
#smartsonpeugeot ------------------------------------

Uppdrag

Vår ambition är att tillsammans med dig skapa riktigt bra och talande blogginlägg. Som inspiration skickar vi med några förslag på hur du kan testa Peugoets dieselhybrid.

Du är fri att blogga på ditt eget sätt men vi ser gärna att du använder dig av text, bild och video i din dokumentation.

När du testar bilen är uppdraget att tänka miljövänlighet och driftekonomi. Är det viktigt för dig att en bil har miljöambitioner och hur ser förhållandet ut mellan förbrukning och körglädje?

Vi vill också att du utgår ifrån din/er familjesituation. Hur motsvarar bilen era behov och hur använder ni den? Hur fungerar den för en barnfamilj och hur fungerar den för en ensam förare eller ett par?

Teknik & Körglädje
Skriv en bloggpost eller skapa en film där du går igenom hur du upplever att konceptet dieselhybrid fungerar i praktiken. Vad skiljer mot andra bilar du kört? Hur arbetar dieselmotorn tillsammans med elmotorn? Vad är för- kontra nackdelarna? Använd gärna kreativa grepp att visualisera och förklara hur du upplever bilen för Smartsons läsare. Testa bilen i både stadsmiljö och landsväg. Hur upplever du motor, framkomlighet i trafiken, acceleration och svängradie? Bra sikt när du fickparkerar?

Komfort & Utrymme
Hur fungerar bilen i vardagen? Titta närmare på förarmiljö, sittkomfort för passagerare och eventuella justeringsmöjligheter. Är det lätt att packa bilen inför resan? Testa att lasta bilen och fälla säten.

Utrustning & Tillval
Vilken utrustning finns och hur fungerar den? Instrumentbräda, tekniska hjälpmedel som förenklar körningen med mera. Vilka tillval hade du valt om du köpt bilen?

Miljö & Ekonomi
Hur driftsnål är bilen? Har den höga miljöambitioner? Bedömer du bilen som ett prisvärt val?

Kvalitet & Säkerhet
Vilka säkerhetsfunktioner finns? Antisladdsystem? Krockkuddar? Är modellen krocktestad via Euro NCAP?