Sumrering av testet

Då var det dax att sumrera testet.

Det har varit tiktigt roligt att få möjlighet att testa en bil under en lite längre tid. Nu fick man möjlighet att verkligen känna sig hemma i bilen vilket man oftast inte hinner på en provkörning hos handlaren på 15 minuter. 

Jag upplever bilen som riktgit trevlig att köra. Den går att köra riktigt snålt med om man vill, jag lyckades få ner bilen i 0,41 på en rak 90 sträcka. Min medelförbrukning under de närmare 65 milen hamnade på ca 0,8 vilket kanske inte är jätteimponerande, men med tankte på att foten stundtals var ganska så tung så hade jag nog tippat på att min egen bil skulle hamna en bra bit över litern.

Mycket smidigt att kunna kallstarta bilen och bara åka till affären och ändå ligga på 0,78 så länge batteriet var hyfsat laddat.

Stolarna är bland de skönaste jag suttit i under längre tid. Lite mjukare än Bmw och Audi men samtidigt kunde man åka långt och att börja vrda och vända på sig.

Jag upplevde från att gått från avslag på gas och låtit elmotorn laddas, till att ge gas fanns det ett litet lagg som var lite irreterande. Växlingarna vid normalkörning gick super smidigt, det var endast vid omkörningar och fullgas på motorväg som lagget i växlingar upplevdes.

Sikten bakåt var inte den bästa och även om det fanns radar vid backning så skulle jag vilja ha en backkamera (vilket man kanske förväntar sig för en bil för närmare 440 000:-).

Mångs smidiga finesser, t.ex. panorama glastaket som gav en väldigt luftig bil, "Limit" knappen som gjorde att det inte gick att köra snabbare än 30.

Stereon var det sjukt bra ljud i, att utrusta denna bil med andra högtalare känns helt onödigt. Riktigt bra ljud.

Jag skulle absolut kunna tänka mig en Peugeot 508, men inte en RXH variant då jag tycker att det blir en väldigt dyr bil, men som standard diesel så skulle det vara något för mig. Jag funderade lite på vilka som de tänkta köparna är och tror att det är tjänstebilsfolk och de som långpendlar. Som barnfamiljbil är bagageutrymmet lite litet.

Komforten var helt otrolig, njöt verkligen av att åka 508 rxh.