Första intrycken

Första vändan gick till affären för veckohandel. En del fiffiga, men kanske inte helt nödvändiga, finesser överraskade oss. Exempelvis räcker det att man har nyckeln i fickan och handen på handtaget för att öppna och låsa dörrarna. Nyckeln i fickan räcker också för att slå på tändningen och starta bilen. Här nedan ser ni också hur smidigt bakluckan öppnar sig vid en handpåläggning och glider automatiskt upp, därefter räcker det med ett tryck på en knapp så stänger bakluckan återigen.

Trots att batteriet (batterierna?) är stora så rymmer bagaget gott och väl massor av påsar och en stor ryggsäck.

Att bilen har de där batterierna är ju förstås tjusningen med att få vara testpilot den här helgen. Försäljaren på Peugeot talade sig varm om hur han kunde köra strax över fyra kilometer, endast på batteriet. Fyra kilometer låter inte mycket och det är det inte heller, men att kunna susa fram till affären och handla är en fröjd. Att slippa höra de höga motorljuden är väldigt trevligt.

Mina första intryck av bilen är att den är väldigt rymlig invändigt, något tungrodd i svängarna, att inställningsmöjligheterna verkar oöverskådligt många samt att bilen har trivsam komfort i kupén med avseende till ljudnivån.

Dottern gillade dessutom möjligheten att kunna räkna stjärnorna när man valde att köra utan innertak. Glastaket ger en känsla av lite extra rymd i bilen. I dubbel bemärkelse.

Imorgon utmanar vi bilen med lite längdskidor.