Fredag - många mil!

Det passade mig perfekt att provköra en 508RHX denna helg. Anledningen var att denna dag skulle jag på ett studiebesök till Simens i Finspång för att titta på gasturbintillverkning. De tjogofem milen från Enköping till Finspång och tjugofem hem var ett perfekt tillfälle att få en bättre känsla för bilen.

Jag kan börja med att man sitter väldigt skönt i stolen och det är något som jag som är 190 cm sällan gör i andra bilar.  Detta märktes under dagen då komforten är ypperlig. När jag kom fram efter 2,5h körning kändes det som jag precist satt mig, många plus till komforten. Den är  även väldigt tyst när man kör på motorväg och ibörjan var det väldigt lätt att tappa fartkänslan. Denna bil är tyst och stabil att man knappt märker att man är uppe i rätt hastighet. Detta löstes med farthållaren som var enkel att använda och perfekt för dagens långresa. Dessutom är den HUD som syn på bilden väldigt praktisk och något som jag verkligen kommer sakna. Det tog några timmar att lära ögonen att titta där och inte på instrumentbrädan men efter det så blev det exklusivt att använda den.

Efter de femtio milen denna första heldag, med 90% motorvägskörning 110/120 väg, så låg förbrukningen på 0,56 l/mil. Dock var inte dagen slut där. När jag kom hem från Finsåing hämtade jag upp min bror och vi tog oss till Stockholm för en konsert. Nu kom en till finess med denna bil fram, de automatiska hel/halvljusen. Väldigt enkelt och praktiskt att aldrig behöva tänka på att blända av vid möte!